444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

Hakkımızda

KURULUŞ ve GENEL BİLGİLER

Kırklareli Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Toplumsal Gelişime Katkı Kalite Güvence Sistemi kapsamında 2019 yılında Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü kurulmuş, Kurumsal Kalite Politikası kapsamında politika, amaç ve ilkeleri belirlenmiştir. 

Kurumsal Kalite Koordinatörlüğü Toplumsal gelişime katkı alanı “Ulusal  ve uluslararası yükseköğretim politikalarını içeren toplumsal gelişime katkı kalite  güvence sistemi kapsamında, yerel, ulusal ve uluslararası alandaki sorunların  çözümüne, disiplinlerarası işbirliği ve bilimsel araştırma odaklı sosyal sorumluluk ve duyarlılıkla katkı sunmayı” temel amaç olarak belirlemiştir.

Kurumsal Kalite Politika İlkeleri içinde “Sosyal sorumluluk ve duyarlılık odaklı bilimsel araştırma özgürlüğü”, “İç-dış paydaş gereksinim ve beklentileri odaklı kapsayıcılık ve katılımcılık”, “Toplumsal değişim ve gelişime katkı odaklı sosyal etki ve sosyal içerme”, “Öğrencilerin çok yönlü gelişimini içeren, öğrenci merkezli eğitim” ilkeleri başta olmak üzere ilkelerin tamamı Toplumsal Gelişime Katkı Kalite Güvence Sistemi kapsamında benimsenmiştir.

Toplumsal Katkı Proje Alanları 8 Tema olarak aşağıda sıralanmaktadır:

  • Eğitim 
  • Bilim
  • Kültür
  • Sanat
  • Sağlık
  • Sosyal Sorumluluk
  • Spor
  • Doğa ve Çevre

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

Toplumsal katkı politikası ile eğitim-öğretim ve araştırma politikaları yapılan faaliyetlerin niteliği açı­sından ilişkilendirilmektedir. Kalite Güvence Sistemi Toplumsal Gelişime Katkı alanı için 2019 Yılı Eylem Planı içinde Eğitim (19), Bilim (15), Kültür (4) Sanat (7), Sağlık (3), Sosyal Sorumluluk (23), Spor (1), Doğa ve Çevre (3) alanlarında toplam 75 etkinlik veya proje öngörülmüştür.

2019 yılı için öğrenci, öğretim elemanı, toplum katılımları ile gerçekleştirilmesi planlanan bu etkinlik veya projelerin 68 tanesi tamamlanmıştır. (Eğitim: 22, Bilim: 12, Kültür: 5, Sanat: 5, Sağlık: 2, Sosyal Sorumluluk: 19, Spor: 3, Doğa ve Çevre: 4) Bir kısmı ise halen yürütülen etkinliklerdir.

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi dışında çeşitli birimlerin yaptığı toplumsal katkı faaliyet­leri de yürütülmektedir. Bunlardan öğrenci kulüpleri ile işbirliği yapılmaktadır. Fakülte ve Yükseko­kullarda öğretim elemanlarının danışmalıklarını yürüttüğü öğrenci kulüplerinin eğitim, bilim, sanat, kültür vb. alanlarda yapılan faaliyetleri toplumla ilişkiler koordinatörlüğü tarafından desteklenmekte ve görünürlüğü sağlanmaktadır.

 

İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURUMLAR

Üniversitemiz ile kamu kurumları, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği protokolleri yapılarak sosyal sorumluluk projeleri yürütülmektedir.

Kırklareli Valiliği, Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü , Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Kırklareli İl Müftülüğü, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, LÖSEV Kırklareli Temsilciliği, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Trakya Kalkınma Ajansı, Avrupa Serbest Bölgesi (ASB), Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), Bahçıvan Gıda, Bahçeşehir Koleji Kırklareli Kampüsü.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.