“Duyusal Hassasiyeti Olan Otizmli Bireyler İçin Mekan Tasarimi” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

13/03/2024 15:32:04 - 13/03/2024 15:32:04 - 108 Okunma

Kırklareli Üniversitesi ile  Kırklareli Otizmliler Derneği arasında imzalanan “Otizmli Çocuğa Sahip Annelerin Gözünden Mekân” başlıklı proje kapsamında 13 Mart 2023 Çarşamba günü Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda “Duyusal Hassasiyeti Olan Otizmli Bireyler İçin Mekan Tasarımı” konulu seminer gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan MİNSOLMAZ’ın açılış konuşması ve projenin içeriğini sunması ile başlayan seminerde AÇEM Rehabilitasyon Merkezi özel eğitim öğretmeni ve psikologları otizmliler hakkında genel bilgiler verdi. Otizmli bireyler için mekan tasarımlarının nasıl olması gerektiğine dikkat çekilen seminerde “Otizmin bir hastalık değil; nörogelişimsel bir bozukluk” olduğuna vurgu yapıldı.

Seminer, soru cevap kısmının akabinde katılımcılara günün anısına teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Otizm Seminer KLÜ

“DUYUSAL HASSASİYETİ OLAN OTİZMLİ BİREYLER İÇİN MEKAN TASARIMI” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ