444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

Liseli Gençler Havsa’Yi Yeniden Planladi

08/12/2023 10:50:18 - 08/12/2023 10:50:18 - 247 Okunma

Şehir ve Bölge Planlama kültürünün yalnız üniversitelerde değil, toplumun farklı kesimlerinde ve farklı eğitim kademelerinde aktarılarak bir farkındalık oluşturulması gerektiği amacıyla Üniversitemiz, Havsa Belediyesi ve Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Liseliler İçin Şehir Planı Okuryazarlığı” Projesi hayata geçirildi.

01 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri proje kapsamında Edirne’nin Havsa İlçesinde Liseli gençlerle bir araya geldi. 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Planlama Atölyelerinde Doç. Dr. Meltem Gündoğdu, Dr. Timuçin Kurt ve Dr. Yunus Çolak hocaların başarı ile yürüttükleri Havsa İlçesi Nazım Plan ve Uygulama İmar Planı çalışmalarının sergilenmesi ile başladı. Akabinde öğrenciler, fuaye alanında plan paftalarını inceledi. Sergi gezisinden sonra Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÇOLAK,  “Şehir Planları Nasıl Okunur?” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

TAKIMLAR ŞEHİR HAYALLERİNİ PLAN DİLİ İLE YANSITTI​

Etkinliğe katılan öğrenciler beş gruba ayrılarak, kendilerine verilen Havsa halihazır paftalarına, basitleştirilmiş bir nazım plan lejandını kente istedikleri gibi tatbik etmeleri istendi. Bir buçuk saatlik zaman zarfında, rehber üniversite öğrencilerinin de kolaylaştırıcılığı ile rengârenk planlar liseli öğrencilerin eseri olarak ortaya çıktı.

“Yıldızlar”, “Sıfırdan Havsa”, Star Girls+Boys”, “Ayçiçeği”, “Gönül’ün Evlatları” isimleri ile marifetlerini gösteren liseli planlama takımları, program sonunda sahnede çalışmalarını sergiledi.

Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
HAVSA
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.