444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

Kirklareli Atatürk İlkokulu Öğrencileri, Edirne’Yi Taniyor

17/05/2023 10:51:19 - 08/12/2023 10:51:19 - 159 Okunma

Kırklareli Atatürk İlkokulu öğrencileri, Edirne odağında mimarlık ve şehircilik mirasımızı tanımak üzere bir araya geldi.

Özellikle küçük yaş gruplarından itibaren verilmesi gereken mimarlık terimlerine ve tarihi şehirlerin kimlik ögelerine ilişkin temel farkındalık sağlanması amacıyla düzenlenen gezide Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÇOLAK, Kırklareli Atatürk İlkokulu’ndan 20 öğrenciye Edirne’yi tanıttı. Selimiye’den başlayarak kentin önemli noktalarını izleyen bir rota üzerinde gerçekleşen etkinlikte Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Fatih Müzesi, Sağlık Müzesi ve II. Bayezid Külliyesi gezilerek öğrencilere şehir hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Restorasyon kavramı hakkında da bilgiler verilen etkinlikte öğrencilere gezi broşürü dağıtıldı ve temel düzeyde harita okumaları sağlandı. II. Bayezid Külliyesi’nde önceden oluşturulan oriyentiring parkurunda bir yarışma düzenlendi. Tarihi yapıyı tanıtmaya dönük bir yarışta eğlence içinde, oluşturulan kontrol rotalarından puan toplayan çocuklar ellerindeki haritalar ile yön bulmaya çalıştı. Her kontrol noktasının mimari özelliklerine dair soruları cevap vererek puanlarını arttıran katılımcı çocuklara program sonunda, sınıf öğretmenleri Sadıka ŞİMŞEK ile birlikte katılım belgeleri verildi.

Etkinliğin sonunda öğrenciler şehrin tarihi eserleri ve dokusuna hayran kaldıklarını belirtti.

Mimarlık Edirne Gezi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, EDİRNE’Yİ TANIYOR
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.