444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

Öğrencilere Matematiği Sevdiren Proje

24/08/2023 12:52:01 - 24/08/2023 12:52:01 - 133 Okunma

Üniversitemiz ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Matematiksel Kavrayış” projesi hayata geçirildi. Öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla düzenlenen proje kapsamında, Üniversitemizin Matematik Bölümü öğrencileri, 5. sınıf öğrencilerine ders verdi. Gerçekleştirilen proje yerel basında da yer alıp veliler tarafından takdirle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Matematik Seferberliği” Kırklareli’nde hayata geçirildi. “Her Yerde Matematik” anlayışıyla başlatılan seferberlikte Üniversitemiz ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan protokol çerçevesinde çalışmalar yapıldı.

“Matematiksel Kavrayış” Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında öğrencilere matematik dersine karşı olumlu bir tutum geliştirmeleri ve matematik dersini sevmeleri hedeflendi. 2022-2023 eğitim -öğretim yılını kapsayan projede Ahmet Mithat Ortaokulu, Ahmet Yener Ortaokulu ve Mustafa Dalcalı Ortaokulu pilot okullar olarak belirlendi. Üniversitemiz Matematik Bölümü öğretim elemanları denetiminde üniversite öğrencileri adı geçen okullardaki 5. sınıf öğrencilerine ders saatleri dışında haftada 2 gün kurs vermeye başladı. “Matematik Seferberliği” dahilinde bu proje ile öğrenciler derse karşı ilgisi pozitif yönde gelişim gösterdi ve akademik başarılarında artış gözlemlendi.

“Öğrencilerde üniversiteye gitme düşüncesi oluştu”

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen bu projelerin her iki tarafa da yarar sağladığına dikkati çeken Okul Müdürü Koray EKREN, “Üniversiteyle yaptığımız bu iş birliği bize artı değer kazandırıyor. Aynı şekilde üniversitenin sahayı tanıması açısından da iyi oluyor. Okulumuz öğrencileri üniversite öğrencilerini bir rol model olarak alıyor. Bunu biz geçen sene gördük. Mahallesindeki olumsuz örnekler yerine bu Üniversite öğrencilerini rol model olarak almaları daha çok hoşumuza gidiyor. Geçen sene 5. sınıfta olan bu yılki 6. sınıf öğrencilerinde üniversiteye gitme düşüncesi oluştu. Bu da bizi mutlu etti.

Ücretsiz olarak düzenlenen bu kursların veliler tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirten EKREN, gelir durumu düşük olduğu için ailelerin çocuklarını kurslara gönderemediğini, proje sayesinde öğrencilerin okulda tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

“Veliler de memnun”

Ahmet Mithat Ortaokulu’nda 5. ve 8. Sınıfta çocukları bulunan öğrenci velisi Hanife ARSLAN ise, çocukların bu kurslara çok büyük ilgisi ve merakı olduğunu ifade ederek düzenlenen bu kursların hem çocukları hem de aileleri açısından çok faydalı olduğuna dikkat çekti.

Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülük esasına bağlı olarak katıldığı projeye yönelik görüşlerini dile getiren Kırklareli Üniversitesi Matematik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Beril BEKLEDİM, burada kurs verirken herkeste var olan matematik önyargısını kırmayı hedeflerini belirterek bu doğrultuda matematiği çocuklara sevdirmek adına dersleri ezber yöntemi yerine oyunlarla ilgi çekici hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilerin derslere büyük ilgi gösterdiğini belirten BEKLEDİM, sınıf mevcudunun giderek arttığını söyledi.

Aynı bölümde okuyan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Berna ENGÜN, proje sayesinde kendilerinin de büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayarak, ileride öğretmenlik düşündükleri için bu projenin kendilerine deneyim kazandırdığının altını önemle çizdi.

Haber Linki: https://kirklarhabergazetesi.com/ogrencilere-matematigi-sevdiren-proje/

Matematik Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Matematik
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.