Kirklareli Üniversitesi Öğrencileri Şehrini Taniyor

17/10/2022 10:58:24 - 17/10/2022 10:58:24 - 117 Okunma

Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) yurtlarında kalan Kırklareli Üniversitesi öğrencileri, Kırklareli şehrinin özgün tarihi dokusu ile tanışmak üzere bir araya geldi.

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü Arş. Gör. Dr. Yunus ÇOLAK, Şemseddin Sami, Ahmet Cevdet Paşa, Hundi Hatun ve Evlad-ı Fatihan yurtlarında kalan yaklaşık 40 öğrenciye Kırklareli’ni tanıttı. Kırklareli tarihi mezarlığından başlayarak kentin önemli noktalarını izleyen bir rota üzerinde gerçekleşen etkinlikte ÇOLAK, öğrencilere şehir hakkında önemli bilgiler aktardı.

KYK eğitim koordinatörlüğünün organizasyonu ile gerçekleşen etkinlikte gençlerin şehri daha iyi algılamaları için “Yürüyerek Kırklareli” broşürü dağıtıldı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler şehrin tarihi eserleri ve dokusuna hayran kaldıklarını belirttiler.

Kırklareli Tanıtım Öğrenci KLÜ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ŞEHRİNİ TANIYOR