444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

“Yaşli Bakimi Programi Eğitim Seminerleri Ve Meşguliyet Terapisi Dersi Proje Sergisi” Düzenlendi

26/05/2022 17:07:08 - 26/05/2022 17:07:08 - 789 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı tarafından “Yaşlı Bakımı Programı Eğitim Seminerleri ve Meşguliyet Terapisi Dersi Proje Sergisi” düzenlendi.

25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ecehan BULUT ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizyoterapist Fatih ÖZEN konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Mustafa HELVACI’nın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerin ilk oturumunda Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ecehan BULUT, “Terminal Dönemde Hasta Bakımı” nı anlattı. Bu dönemde sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları arasındaki iletişimin son derece önemli olduğuna değinen BULUT, terminal dönemdeki hastaların hangi evrelerden geçtiklerini ve bu evrelerde sağlık çalışanlarının neler yapması gerektiğini katılımcılara aktardı. İkinci oturumda ise Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizyoterapist Fatih ÖZEN, “Yaşlılarda Geriatrik Rehabilitasyon ve Yatak İçi Hastalarda Egzersiz, Pozisyonlama” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitim seminerinin akabinde “Meşguliyet Terapisi Dersi” kapsamında öğrencilerin yaptıkları projelerin sergilendiği serginin açılış törenine geçildi. Proje sergisinin açılışını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA yaptı. Açılışın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ve beraberindekiler sergi alanını gezerek öğrencilerden ürettikleri ürünler hakkında bilgiler aldı.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yaşlı Bakım Seminer Sergi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
YAŞLI BAKIM
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.