444 40 39 Dahili: 1903
Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü

Sağlikli Kal Yaşlanma Yaş Al (Sayaş) Projesi Saha Çalişmalari Başladi

29/04/2022 12:08:25 - 29/04/2022 12:08:25 - 481 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü (BAP) tarafından desteklenen ve koordinatörlüğünü Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail ÖZKAYA'nın yaptığı Sağlıklı Kal Yaşlanma Yaş Al (SAYAŞ) projesi saha çalışmaları başladı.

Proje araştırmacıları Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Gökçe ÇAKMAK KAFADAR ve Arş. Gör. Fulya DEMİRHAN'ın da yer aldığı saha çalışmalarında; Kırklareli Beldelerinde yaşayan (Üsküp, İnece, Kavaklı) 65 yaş ve üzeri bireylerin genel sağlık durumu, beslenme durumu,  kavrama gücü, fiziksel aktivite durumu ve antropometrik ölçümleri incelendi. Aynı zamanda belde sakinlerine de sağlıklı beslenme ve egzersiz eğitimi verildi.

Nisan ayı boyunca Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik öğrencilerinin gönüllü katılımıyla sürdürülen projenin eğitim etkinliğini saptamak amacıyla Mayıs ayında da Beslenme ve Diyetetik öğrencileri proje araştırmacıları Öğr. Gör. Dr. Gökçe ÇAKMAK KAFADAR ve Arş. Gör. Fulya DEMİRHAN beldelere ziyaretlerini tekrarlayacak.

Sağlıklı Kal Yaşlanma Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SAĞLIKLI KAL YAŞLANMA YAŞ AL (SAYAŞ) PROJESİ SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.