Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğrencileri Umke Tatbikatına Katıldı

12/03/2022 17:56:48 - 12/03/2022 17:56:48 - 458 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri ​Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafında 03 Mart 2022 tarihinde UMKE Temel Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen saha eğitimleri ve tatbikatlarına katılım sağladılar.

İlimiz Kavaklı Beldesi Gaziosmanpaşa Konuk Evi merkezinde icra edilen saha çalışmalarında, eğitime katılanlara Temel Yaşam Desteği, Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri, İp bağlama teknikleri, Medikal Çanta kullanımı, Hasta paketleme, Yüksekten İniş, Enkazdan hasta/yaralı kurtarma konularında oluşturulan istasyonlarda, Teorik ve Pratik eğitimler verilerek eğitim konuları kapsamında uygulama yapmaları sağlanmıştır. Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri gözlemci olarak katıldıkları saha çalışmalarında UMKE ve AFAD yetkilileri tarafından bilgilendirildiler.

Haber